Uw kunstgebit is nu nog nieuw en mooi. Dat moet u zo houden. Net als bij u eigen tanden en keizen komen er voedselresten en bacteriën op uw kunstgebit, dit moet u reinigen. Het kunstgebit kan verkleuren door nicotine, thee, koffie en wijnaanslag. Spoel uw mond en reinig uw kunstgebit na iedere maaltijd met water. U kunt uw kunstgebit het beste reinigen met een zachte borstel met groene zeep of een vloeibaar prothese reinigingsmateriaal zoals van Corega. Ook kunt u uw kunstgebit s’nachts in prothesebakje leggen met water en een bruistablet van Corega. Gebruik nooit heet water en chemische of agressieve reinigingsmaterialen zoals vloeibaar schuurmiddel, bleek, of tandpasta. Deze materialen kunnen uw kunstgebit beschadigen en het aanzien nadelig beïnvloeden. Bij de drogist of apotheek zijn diverse schoonmaakmiddelen, borstels en prothesebakjes te verkrijgen.

Tandsteen

Tandsteen is niets meer dan kalk in uw speeksel dat zich afzet op uw kunstgebit. Dit komt het meest voor aan de binnenzijde van het ondergebit en aan de zijkanten, ter hoogte van de keizen, bij het bovengebit. Dit is erg moeilijk te verwijderen. Een handig trucje is dan om het kunstgebit een hele nacht lang en een bekertje met pure keukenazijn te leggen. Gebruik niets anders en ga ook niet met een mesje aan het kunstgebit krabben. Hiermee beschadigd u de prothese.

Reinigen van de mond

Niet alleen uw kunstgebit moet worden schoongemaakt, maar ook het tandvlees van de kaken waar het kunstgebit op rust. Masseer minstens een keer per dag het tandvlees met een zachte tandenborstel. Besteed daarbij extra aandacht aan het verhemelte. Als schoonmaakmiddel kunt u het beste een mondmassage middel of lauw water gebruiken. Indien u het kunstgebit en het slijmvlies niet of onvoldoende reinigt, kunnen irritaties van het slijmvlies ontstaan. Een u weet; voorkomen is beter dan genezen.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op!