Een van de belangrijkste dingen die u met uw kunstgebit doet, is eten. Ook dat doet u in het begin waarschijnlijk wat onwennig en voorzichtig. Voordat uw nieuwe kunstgebit geplaatst wordt hoeft u geen vla en soep te gaan halen omdat u denkt dat het eten wel moeilijk zal gaan. We gaan ervan uit dat u meteen alles moet proberen. U ervaart echter zelf het beste wat wel en wat niet kan.

Als u veel problemen ondervindt neem dan gerust de eerste dagen wat zachter voedsel maar probeer zo snel mogelijk uw oude eetpatroon op te pakken. Wanneer blijkt dat het eten van harder voedsel echt niet goed gaat dan kunt u altijd contact opnemen met uw Tandprotheticus zodat hij u hierbij kan begeleiden. Voor opbouw van voedsel tijdens de indraagperiode kunt u gebruik maken van het afgebeelde plaatje.

Smaak

In het begin kan het voorkomen dat de smaak iets afneemt. Dit zal vaak na korte tijd weer veranderen

Speeksel

Veel mensen hebben in het begin last van te veel, het speeksel loopt me uit de mond, of te weinig, mijn lippen plakken op elkaar, speeksel. Dit is een vaak voorkomend probleem dat ook na enige tijd zal verdwijnen.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op!